Home Planten Leca

De ultieme gids voor het gebruik van Leca voor je kamerplanten

Leca

Ontdek alles wat je moet weten om Leca voor je kamerplanten te gebruiken. Wat zijn de voordelen? Wat zijn de uitdagingen? Zijn er trucjes die je moet weten als je Leca voor je kamerplanten gebruikt? Deze ultieme gids leert je alles wat je moet weten.

Om je de beste kans te geven deze plant te verzorgen, hebben we het verzorgingsproces in een paar verschillende stappen onderverdeeld. Deze stappen zijn bedoeld om je de meest diepgaande informatie te geven om je alles te leren wat je moet weten over de verzorging van je plant.

 1. Wat is Leca en waarom is het nuttig voor planten?
 2. De voor- en nadelen van het kweken van jouw plant in Leca
 3. Hoe maak je potten schoon voor gebruik met Leca
 4. Hoe maak je Leca klaar voor het eerste gebruik
 5. Hoe geef je een plant in Leca water?
 6. Hoe groei je een Alocasia Zebrina in Leca?
 7. Hoe groei je een Calathea in Leca?
 8. Hoe groei je een Monstera in Leca?
 9. Hoe groei je Sansevierias in Leca?
 10. Hoe kun je een Sansevieria (Vrouwentong) stekken?
 11. Hoe kweek je een Philodendron Birkin in Leca

In deze ultieme gids voor het gebruik van Leca om je planten te laten groeien, hebben we het hele proces in kleinere brokjes opgedeeld, zodat je niet overweldigd wordt door informatie.

3. Hoe maak je potten schoon voor gebruik met Leca

Terug naar boven
Hoe maak je potten schoon voor gebruik met Leca

Als je je planten in Leca plant, moet je je potten goed schoonmaken. Het schoonmaken van je potten helpt je om problemen in de toekomst te voorkomen. In deze korte handleiding gaan we bekijken hoe je je potten het beste kunt schoonmaken voor gebruik met Leca.

Lees "Hoe maak je potten schoon voor gebruik met Leca"

4. Hoe maak je Leca klaar voor het eerste gebruik

Terug naar boven
Hoe maak je Leca klaar voor het eerste gebruik

Leca schoonmaken voor je het voor de eerste keer gebruikt is heel belangrijk om je planten gezond te houden. In deze korte handleiding gaan we bekijken hoe je dit kunt doen en je Leca klaar kunt maken om met je planten gebruikt te worden.

Lees "Hoe maak je Leca klaar voor het eerste gebruik"

5. Hoe geef je een plant in Leca water?

Terug naar boven
Hoe geef je een plant in Leca water?

Een plant water geven in Leca is iets anders dan een plant in de grond. In deze korte handleiding gaan we in op hoe je je planten in Leca goed water kunt geven en ervoor kunt zorgen dat ze de voeding en het vocht krijgen die ze nodig hebben om goed te groeien.

Lees "Hoe geef je een plant in Leca water?"

6. Hoe groei je een Alocasia Zebrina in Leca?

Terug naar boven
Hoe groei je een Alocasia Zebrina in Leca?

Leca is een prima manier om je planten goed water te geven, ongedierte te voorkomen, en ze consequent te bemesten. In deze handleiding gaan het over de stappen hebben die je moet nemen om de Alocasia Zebrina goed te verzorgen als die in Leca geplant is.

Lees "Hoe groei je een Alocasia Zebrina in Leca?"

7. Hoe groei je een Calathea in Leca?

Terug naar boven
Hoe groei je een Calathea in Leca?

Calathea's zijn beruchte moeilijke planten om in leven te houden, want ze vereisen veel vochtigheid, een niveau dat vrij moeilijk te bereiken is als je in een kouder klimaat woont. Maar er is wat licht aan het eind van de tunnel: Leca.

Lees "Hoe groei je een Calathea in Leca?"

8. Hoe groei je een Monstera in Leca?

Terug naar boven
Hoe groei je een Monstera in Leca?

In deze handleiding gaan we in op het overzetten van een in grond geplante Monstera Deliciosa naar een in Leca geplante plant. Dit proces lijkt erg op dat van elke Monstera, dus als je geen Monstera Deliciosa hebt, kun je de stappen toch volgen.

Lees "Hoe groei je een Monstera in Leca?"

10. Hoe kun je een Sansevieria (Vrouwentong) stekken?

Terug naar boven
Hoe kun je een Sansevieria (Vrouwentong) stekken?

In deze plantenverzorgingsgids gaan we bekijken hoe je je Sansevieria (Vrouwentong) kunt stekken en haar de beste kans geven om uit te groeien tot een volwassen plant. We gaan kijken naar verschillende manieren om te stekken en naar verschillende groeimediums om je te helpen succes te boeken.

Lees "Hoe kun je een Sansevieria (Vrouwentong) stekken?"

11. Hoe kweek je een Philodendron Birkin in Leca

Terug naar boven
Hoe kweek je een Philodendron Birkin in Leca

Een Philodendron Birkin is een ongewoon uitziende plant met helderwitte strepen op zijn bladeren. Het is een plant die graag uitdroogt voor het weer water krijgt, wat het een goeie plant maakt om in Leca te groeien. In deze plantenverzorgingsgids gaan we ontdekken hoe je je Philodendron Birkin kunt verzorgen als het in Leca is geplant.

Lees "Hoe kweek je een Philodendron Birkin in Leca"

De Leca in het kort

Leca
Houd de grond steeds vochtig
Voorkeur voor direct zonlicht
Bemest eens per maand
Gebruik vochtvasthoudende grond

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben ook bronnen over andere planten en plant-gerelateerde onderwerpen. Misschien bevatten deze bronnen de informatie die je zoekt.

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste te horen wanneer nieuwe verzorgtips beschikbaar zijn!

Vul een e-mailadres in