Home Alle planten

De ultieme gids voor de verzorging van kamerplanten

Op deze pagina vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je planten te verzorgen en specifiek je kamerplanten. Deze bronnen variëren van informatie over plantenverzorging, informatie over voeding, grond, groeimediums, veel voorkomende plagen en meer.

Afrikaans Viooltje

Afrikaans Viooltje

Het Afrikaanse viooltje is een mooie bloeiende plant die volkomen veilig is om in de buurt van je huisdieren te hebben. Ze kunnen het hele jaar door bloeien en worden niet erg groot. Dit maakt het de perfecte plant om op een klein, maar licht plekje in je huis neer te zetten!

Lees meer over de verzorging van een Afrikaans viooltje
Afrikaanse Melkboom (Euphorbia Trigona)

Afrikaanse Melkboom (Euphorbia Trigona)

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige Afrikaanse melkboom? Zo ja, gefeliciteerd! Deze planten zijn prachtig en vormen een uitstekende aanvulling voor elk huis of kantoor. Maar voordat je je boom koopt, is het belangrijk om te leren hoe je hem goed kunt verzorgen.

Lees meer over de verzorging van een Afrikaanse melkboom
Alocasia Polly

Alocasia Polly

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Polly te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Polly gezond en mooi houden. De Alocasia Polly is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Polly
Alocasia Zebrina

Alocasia Zebrina

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Zebrina te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Zebrina gezond en mooi houden. De Alocasia Zebrina is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Zebrina
Aloë Vera

Aloë Vera

De Aloë Vera is een beginnersvriendelijke plant die van veel direct zonlicht houdt en veel gezondheidsvoordelen heeft. Het is een plant die het goed doet bij verwaarlozing. Het is dus een perfecte plant voor wie altijd vergeet om de planten water te geven.

Lees meer over de verzorging van een Aloë Vera
Anthurium

Anthurium

Een Anthurium is een plantensoort die er in veel verschillende vormen en maten is! Het is een vochtminnende plant uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika, waar ze geniet van de hoge temperaturen en luchtvochtigheid.

Lees meer over de verzorging van een Anthurium
Areca Palm

Areca Palm

De Goudpalm (Areca Palm) is een prachtige en grote kamerplant die je huis omtovert tot een tropische plek. Het is de perfecte grote plant voor mensen met huisdieren, want het is niet giftig. Wanneer je de plant niet verzorgt zoals het het prettig vind, zal deze palm je dat laten weten. Hierdoor kun je snel je verzorging aanpassen.

Lees meer over de verzorging van een Goudpalm
Asparagus Varen

Asparagus Varen

De Aspergevaren behoort eigenlijk niet tot de varenfamilie, wat de verzorging ervan anders maakt dan die van de meeste andere varens. De meeste varens houden niet van direct zonlicht, maar de Aspergevaren gedijt goed in dit soort omgeving. Door de ongewone texturen valt deze plant op in elke kamer van je huis en is een mooie plant voor lichtere plekken in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Aspergevaren
Begonia

Begonia

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Begonia's te kunnen verzorgen. Begonia's zien er intimiderend uit, maar zijn in werkelijkheid heel gemakkelijk te verzorgen. Laat je niet misleiden door hun uiterlijk en leer om ze in je huis te laten groeien.

Lees meer over het verzorgen van Begonia's
Calathea Ornata

Calathea Ornata

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea
Calathea Triostar

Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar
Crassula Ovata

Crassula Ovata

De Jade Plant (Crassula Ovata) is een beginners-vriendelijke plant die van veel direct zonlicht houdt en groot en oud kan worden. Het is een plant die gedijt bij verwaarlozing, dus perfect voor wie altijd vergeet zijn planten water te geven.

Lees meer over de verzorging van een Jade Plant
Croton

Croton

Crotons zijn prachtige planten met de wildste bladeren die je in huis zult hebben. De kleuren en vormen van de bladeren zijn heel anders dan die van andere planten die je misschien gezien hebt. Het zijn geweldige planten voor beginners en voor wie de neiging heeft zijn planten te veel water te geven.

Lees meer over de zorg voor Crotons
Dieffenbachia

Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een beginnersvriendelijke plant die opvallende patronen op zijn bladeren heeft. Deze plant vertelt je wanneer er iets mis is, wat het perfect maakt voor diegene onder ons die moeite hebben met begrijpen wat onze planten nodig hebben. Als je in je huis een iets donkerder plekje over hebt, neemt een Dieffenbachia graag die plaats in en ze zal er goed groeien.

Lees meer over de verzorging van een Dieffenbachia
Dracaena

Dracaena

Een van de beste planten voor beginners is een Dracaena. Ze vragen heel weinig aandacht en zuiveren de lucht. Ze geven een moderne uitstraling aan elke kamer in je huis. Bij de verzorging van een Dracaena zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ze gelukkig te houden. Met de tips in deze ultieme gids heb je alle kennis die je nodig hebt om deze plant in je huis te houden.

Lees meer over de verzorging van een Dracaena
Ficus Elastica

Ficus Elastica

De Ficus Elastica is een tropische plant met grote bladeren die er mooie patronen op hebben. Het is geen geweldige plant voor beginners, want het is niet erg vergevingsgezind als je het niet de zorg geeft die het nodig heeft. Maar als je deze plant tevreden kunt houden, wordt het één van de meest verbazingwekkende planten in je huis of tuin.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Elastica
Ficus Ginseng

Ficus Ginseng

Als je nieuw bent in de wereld van bonsai, is de Ficus Ginseng een goeie plant om mee te beginnen. Deze kleine boompjes zijn gemakkelijk te verzorgen en maken een grote indruk in elke kamer. In deze ultieme planten verzorgingsgids behandelen we alle basisprincipes die je moet weten bij de verzorging van deze leuke binnen Bonsai Boom.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Ginseng
Ficus Lyrata

Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata is een grote kamerplant die in elke kamer ongelooflijk mooi staat. De grote groene bladeren laten deze plant op elke plaats opvallen en hebben heel ongewone vormen. De stam is dik en heeft schors als een echte boom, dus deze plant maakt van je huis meteen een jungle.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Lyrata
Graslelie

Graslelie

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie
Hoya Carnosa

Hoya Carnosa

De Hoya Carnosa is een beginners- en huisdiervriendelijke kamerplant die bloemen krijgt als je hem goed verzorgt! Het laat elk van je woonruimten als een jungle aanvoelen en groeit als extraatje met kleurrijke bloemen.

Lees meer over de verzorging van een Hoya Carnosa
Hoya Kerrii

Hoya Kerrii

De Hoya Kerrii is een beginners- en huisdiervriendelijke kamerplant die prachtige hartvormige bladeren krijgt. Hij doet elk van je woonruimten als een jungle aanvoelen, terwijl hij ook een bijna fantasie-achtige bladvorm aan je verzameling toevoegt.

Lees meer over de verzorging van een Hoya Kerrii
Klimop (Hedera Helix)

Klimop (Hedera Helix)

De Klimop is een veel voorkomende plant die in veel verschillende soorten en op veel verschillende plaatsen groeit. Het is het gelukkigst als het buiten groeit en op bomen of muren kan klimmen, maar het groeit ook binnenshuis. Maak je huis en tuin groen met deze snelgroeiende plant.

Lees meer over de verzorging van een Klimop
Krulvaren

Krulvaren

De Krulvaren (Nephrolepsis) is een van de meest herkenbare varens. Het houdt van vochtige en vochtige omgevingen, wat het tot een geweldige plant voor je badkamer maakt. De geweldige texturen van de bladeren helpen om iets toe te voegen aan elke kamer waar je het neerzet en helpt zelfs je varen op te vallen tegen je andere kamerplanten.

Lees meer over de verzorging van een Krulvaren
Maranta gebedsplant

Maranta gebedsplant

De Maranta Leuconora, ook wel Bidplant genoemd, is een naaste neef van de bekende Calathea. In tegenstelling tot de Calathea is een Maranta eigenlijk heel gemakkelijk te verzorgen. De Maranta Gebedsplant is een mooie tropische plant van de junglebodem, die je ruimte aanzienlijk kan opfleuren.

Lees meer over het verzorgen van een Maranta
Monstera

Monstera

Monstera's zijn erg populaire kamerplanten en geweldige planten voor beginnende plantenbezitters. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zullen niet snel afsterven, ook al is het een tropische plant. In deze ultieme gids gaan we in op onderwerpen als waterbehoefte, lichtbehoefte, bemesting, bodem, en zelfs hoe je ze in Leca kunt kweken.

Lees meer over de verzorging van een Monstera
Olifantspoot Plant

Olifantspoot Plant

De Olifantspoot plant is een handzame plant die graag in een droge omgeving groeit. Ben je iemand die zijn planten steeds vergeet water te geven? Deze plant vindt dat heerlijk en zou de perfecte plant voor jou zijn!

Lees meer over de verzorging van een Olifantspoot plant
Orchidee

Orchidee

Orchideeën zijn kleurrijke kamerplanten / bloemen die je vele jaren in je huis kunt houden! Met de juiste verzorging kun je meerdere jaren genieten van de prachtige kleur en de jungle-achtige wortels.

Lees meer over de verzorging van een Orchidee
Paradijsvogelplant (Strelitzia)

Paradijsvogelplant (Strelitzia)

De paradijsvogel is een van de bekendste tropische kamerplanten. Het is een zeer snelgroeiende plant die van veel zonlicht en vochtigheid houdt. Het is geen moeilijke plant om voor te zorgen, maar hij heeft wel zijn uitdagingen. Ze groeit...groot. Deze plant kan tot 1.80m (6ft) hoog en 1.20m (4ft) breed worden.

Lees meer over de verzorging van een Paradijsvogel
Parlor palm

Parlor palm

De Parlor Palm is een geweldige plant om je plantenverzameling mee te beginnen. Ze is onderhoudsarm en niet giftig voor je huisdieren en/of kleine kinderen. Dit maakt het de perfecte beginnersvriendelijke plant voor je huis. Hij vertelt je precies wanneer het niet gelukkig is en het groeit snel, maar blijft toch klein.

Lees meer over de verzorging van een Parlor Palm
Philodendron

Philodendron

Als je van gemakkelijk te verzorgen planten houdt, zul je dol zijn op de Philodendron. Deze plant heeft tropische lianen en klimt graag op dingen om zich heen, net als een Monstera. Hij vraagt niet veel aandacht en is een geweldige plant voor wie niet elke dag een plant water wil geven en een perfect plekje heeft op een indirect verlichte plaats in zijn huis.

Lees meer over de verzorging van een Philodendron
Philodendron Birkin

Philodendron Birkin

De Philodendron is een zeer beginnersvriendelijke, maar toch exotische kamerplant. Het is een mooie aanwinst voor elke plantenverzameling. De plant is geweldig voor beginners, omdat de plant je laat weten wanneer het niet goed met de plant gaat en ze vertonen niet veel verwarrende symptomen.

Lees meer over het verzorgen van een Philodendron Birkin
Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

Philodendrons zijn een zeer populaire plant, en met reden! Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, zijn er in verschillende vormen en maten, en geven elke kamer een vleugje groen. Maar als het bezit van philodendrons nieuw voor je is, of als je er zeker van wilt zijn dat je je plant zo goed mogelijk verzorgt, dan is dit de gids voor jou! In deze ultieme plantenverzorgingsgids behandel ik alles van water geven en bemesten tot plagen en ziekten. Dus of je nu net je eerste Philodendron Gloriosum in huis hebt gehaald of er al jaren een hebt en ervoor wilt zorgen dat hij goed gedijt, blijf lezen voor alle tips die je nodig hebt.

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Gloriosum
Philodendron Minima

Philodendron Minima

De Philodendron Minima is een Monstera lookalike die klimt als een Gouden Pothos. Het is een snelgroeiende plant die elke woonruimte in een echte binnenjungle zal doen veranderen. Gelukkig is ze gemakkelijk te verzorgen en vereist ze geen speciale verzorging als je al weet hoe je een Monstera moet verzorgen.

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Minima
Philodendron Selloum Hope

Philodendron Selloum Hope

Ben je nieuw in de wereld van planten? Zo ja, dan is de Philodendron Selloum een mooie om mee te beginnen! Deze gemakkelijk te verzorgen plant gedijt bij gemiddeld en weinig licht en hoeft maar ongeveer een keer per week water te krijgen. In deze gids zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de verzorging van je Philodendron Selloum, van water geven en lichtbehoefte tot bemesting en plagen. Lees verder voor alle info die je nodig hebt om je Selloum er op zijn best te laten uitzien!

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Selloum
Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides

De Pilea Peperomioides of Chinese geldplant is een geweldige plant voor beginners. Hij laat je precies zien wat hij nodig heeft en wanneer hij niet de zorg krijgt die hij wil. Het is een snelgroeiende kamerplant, die één keer per week water moet krijgen. Dit is niet helemaal onderhoudsarm, maar leert elke plantenbezitter hoe je planten moet verzorgen.

Leer meer over de verzorging van een Pilea Peperomioides
Sanseviera

Sanseviera

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's
Sansevieria

Sansevieria

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's
Scindapsus Golden Pothos

Scindapsus Golden Pothos

De Scindapsus Golden Pothos is een prachtige plant die je huis in een oogwenk in een jungle kan veranderen. Het is geen plant die erg moeilijk te verzorgen is, dus zelfs als je een beginner bent moet je er zonder problemen voor kunnen zorgen.

Lees meer over de verzorging van een Scindapsus Golden Pothos
Sedum Morganianum

Sedum Morganianum

De Sedum Morganianum is de ideale kamerplant voor beginnende plantenbezitters, plantenbezitters die liever niet te veel tijd aan hun planten besteden, of plantenbezitters met huisdieren en/of kleine kinderen! De Sedum Morganianum, ook bekend om zijn twee gelijksoortige variëteiten (Burro's tail en Donkey tail) is een zeer gemakkelijke kamerplant die het goed doet in direct zonlicht, maar ook op plekken met weinig licht.

Lees meer over de verzorging van een Sedum Morganianum
Senecio Rowleyanus

Senecio Rowleyanus

Ben je de trotse nieuwe eigenaar van een Senecio Rowleyanus? Deze unieke plant kan een geweldige aanwinst voor je huishouden zijn, maar het is belangrijk dat je weet hoe je ze goed kunt verzorgen. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten over de verzorging van je Senecio Rowleyanus, van water geven en bemesten tot zonlicht en hun prachtige bloemen. Lees dus verder voor alle informatie die je nodig hebt om je plant er op z'n best uit te laten zien!

Lees meer over de verzorging van een Senecio Rowleyanus
Syngonium

Syngonium

Syngoniums zijn tropische planten die er in alle vormen en maten zijn. Ze zijn geweldig voor beginnende plantenbezitters omdat deze planten snel groeien en herstellen. Syngoniums hebben prachtige patronen op hun stengels en bladeren, die van elk huis een tropische jungle zullen maken.

Lees meer over de verzorging van een Syngonium
Vetplant

Vetplant

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Vetplanten te kunnen verzorgen. Vetplanten zijn er in allerlei vormen en maten, maar ze hebben over het algemeen allemaal dezelfde plantenverzorgingsbehoeften. In deze ultieme gids gaan we kijken naar wat de plant nodig heeft en kijken zelfs naar de beste soort potten die je kunt gebruiken.

Lees meer over het verzorgen van Vetplanten
Vredeslelie

Vredeslelie

De Vredeslelie (Spathiphyllum) is een geweldige kamerplant die je in elke lichtinval kunt zetten. Het zijn heel beginnersvriendelijke planten, want ze kunnen fouten bij het water geven overleven en ze vertellen je wanneer er iets mis is. Het beste van alles is dat Vredeslelies de lucht die je inademt zuiveren, zodat ze je ook helpen je beter te voelen.

Lees meer over de verzorging van een Vredeslelie
ZZ plant

ZZ plant

De ZZ Plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een beginnersvriendelijke en onderhoudsarme kamerplant die echt een statement kan maken in een kamer. Ze doet het goed op donkere plaatsen in je huis en kan leven op plaatsen waar de meeste andere planten niet zullen groeien. Door hun dikke stengels kunnen ze heel lang (weken) overleven zonder water te krijgen.

Lees meer over de verzorging van een ZZ plant
Zamioculcas Raven

Zamioculcas Raven

De Zamioculcas Raven is een variëteit van de gewone (groene) ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia). Ze heeft dezelfde verzorgingsroutine nodig als de gewone ZZ plant en de verschillend gekleurde bladeren zijn zuiver cosmetisch.

Lees meer over de verzorging van een Zamioculcas Raven

Vind de perfecte plant voor jouw met deze kenmerken

Beginnersvriendelijke en lichtarme kamerplanten Lichtarme en vochtminnende kamerplanten Diervriendelijke en lichtarme kamerplanten Lichtarme en zonminnende kamerplanten Beginnersvriendelijke en vochtminnende kamerplanten Beginnersvriendelijke en zonminnende kamerplanten Beginnersvriendelijke en tropische kamerplanten Beginnersvriendelijke en diervriendelijke kamerplanten Beginnersvriendelijke en snelgroeiende kamerplanten Diervriendelijke en zonminnende kamerplanten Diervriendelijke en vochtminnende kamerplanten Diervriendelijke en tropische kamerplanten Snelgroeiende kamerplanten Tropische kamerplanten Tropische en vochtminnende kamerplanten Tropische en zonminnende kamerplanten Vochtminnende kamerplanten Vochtminnende en zonminnende kamerplanten Zonminnende kamerplanten

Als we je plant nog niet besproken hebben, kun je verzorgtips aanvragen of een plant doneren om je favoriete plant ook op deze lijst te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste te horen wanneer nieuwe verzorgtips beschikbaar zijn!

Vul een e-mailadres in