Home Alle planten

De ultieme gids voor de verzorging van kamerplanten

Op deze pagina vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je planten te verzorgen en specifiek je kamerplanten. Deze bronnen variëren van informatie over plantenverzorging, informatie over voeding, grond, groeimediums, veel voorkomende plagen en meer.

Dit zijn alle planten waar we verzorgtips voor hebben geschreven:

 1. Alocasia Polly
 2. Alocasia Zebrina
 3. Aloë Vera
 4. Areca Palm
 5. Begonia
 6. Calathea Ornata
 7. Calathea Triostar
 8. Croton
 9. Dieffenbachia
 10. Dracaena
 11. Graslelie
 12. Leca
 13. Maranta gebedsplant
 14. Monstera
 15. Paradijsvogelplant (Strelitzia)
 16. Parlor palm
 17. Philodendron
 18. Philodendron Birkin
 19. Pilea Peperomioides
 20. Sanseviera
 21. Scindapsus Golden Pothos
 22. Syngonium
 23. Vetplant
 24. Vredeslelie
 25. ZZ plant
 26. Zamioculcas Raven

Als we je plant nog niet besproken hebben, kun je verzorgtips aanvragen of een plant doneren om je favoriete plant ook op deze lijst te krijgen.

1. Alocasia Polly

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Alocasia Polly?

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Polly te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Polly gezond en mooi houden. De Alocasia Polly is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Polly

2. Alocasia Zebrina

Terug naar boven
Hoe groei je een Alocasia Zebrina in Leca?

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Zebrina te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Zebrina gezond en mooi houden. De Alocasia Zebrina is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Zebrina

3. Aloë Vera

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Aloë Vera plant?

De Aloë Vera is een beginnersvriendelijke plant die van veel direct zonlicht houdt en veel gezondheidsvoordelen heeft. Het is een plant die het goed doet bij verwaarlozing. Het is dus een perfecte plant voor wie altijd vergeet om de planten water te geven.

Lees meer over de verzorging van een Aloë Vera

4. Areca Palm

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Goudpalm (Areca Palm)?

De Goudpalm (Areca Palm) is een prachtige en grote kamerplant die je huis omtovert tot een tropische plek. Het is de perfecte grote plant voor mensen met huisdieren, want het is niet giftig. Wanneer je de plant niet verzorgt zoals het het prettig vind, zal deze palm je dat laten weten. Hierdoor kun je snel je verzorging aanpassen.

Lees meer over de verzorging van een Goudpalm

5. Begonia

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Begonia Maculata (Polkadot Begonia)?

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Begonia's te kunnen verzorgen. Begonia's zien er intimiderend uit, maar zijn in werkelijkheid heel gemakkelijk te verzorgen. Laat je niet misleiden door hun uiterlijk en leer om ze in je huis te laten groeien.

Lees meer over het verzorgen van Begonia's

6. Calathea Ornata

Terug naar boven
Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea

7. Calathea Triostar

Terug naar boven
Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar

8. Croton

Terug naar boven
Hoe zorg je voor Crotons

Crotons zijn prachtige planten met de wildste bladeren die je in huis zult hebben. De kleuren en vormen van de bladeren zijn heel anders dan die van andere planten die je misschien gezien hebt. Het zijn geweldige planten voor beginners en voor wie de neiging heeft zijn planten te veel water te geven.

Lees meer over de zorg voor Crotons

9. Dieffenbachia

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Dieffenbachia?

De Dieffenbachia is een beginnersvriendelijke plant die opvallende patronen op zijn bladeren heeft. Deze plant vertelt je wanneer er iets mis is, wat het perfect maakt voor diegene onder ons die moeite hebben met begrijpen wat onze planten nodig hebben. Als je in je huis een iets donkerder plekje over hebt, neemt een Dieffenbachia graag die plaats in en ze zal er goed groeien.

Lees meer over de verzorging van een Dieffenbachia

10. Dracaena

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Dracaena?

Een van de beste planten voor beginners is een Dracaena. Ze vragen heel weinig aandacht en zuiveren de lucht. Ze geven een moderne uitstraling aan elke kamer in je huis. Bij de verzorging van een Dracaena zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ze gelukkig te houden. Met de tips in deze ultieme gids heb je alle kennis die je nodig hebt om deze plant in je huis te houden.

Lees meer over de verzorging van een Dracaena

11. Graslelie

Terug naar boven
Hoe zorg je voor een graslelie?

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie

12. Leca

Terug naar boven
Wat is Leca en waarom is het nuttig voor planten?

Ontdek alles wat je moet weten om Leca voor je kamerplanten te gebruiken. Wat zijn de voordelen? Wat zijn de uitdagingen? Zijn er trucjes die je moet weten als je Leca voor je kamerplanten gebruikt? Deze ultieme gids leert je alles wat je moet weten.

Lees meer over het gebruik van Leca voor de verzorging van je planten

13. Maranta gebedsplant

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Maranta Leuconora (Gebedsplant)?

De Maranta Leuconora, ook wel Bidplant genoemd, is een naaste neef van de bekende Calathea. In tegenstelling tot de Calathea is een Maranta eigenlijk heel gemakkelijk te verzorgen. De Maranta Gebedsplant is een mooie tropische plant van de junglebodem, die je ruimte aanzienlijk kan opfleuren.

Lees meer over het verzorgen van een Maranta

14. Monstera

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Monstera?

Monstera's zijn erg populaire kamerplanten en geweldige planten voor beginnende plantenbezitters. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zullen niet snel afsterven, ook al is het een tropische plant. In deze ultieme gids gaan we in op onderwerpen als waterbehoefte, lichtbehoefte, bemesting, bodem, en zelfs hoe je ze in Leca kunt kweken.

Lees meer over de verzorging van een Monstera

15. Paradijsvogelplant (Strelitzia)

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Paradijsvogelplant (Strelitzia)?

De paradijsvogel is een van de bekendste tropische kamerplanten. Het is een zeer snelgroeiende plant die van veel zonlicht en vochtigheid houdt. Het is geen moeilijke plant om voor te zorgen, maar hij heeft wel zijn uitdagingen. Ze groeit...groot. Deze plant kan tot 1.80m (6ft) hoog en 1.20m (4ft) breed worden.

Lees meer over de verzorging van een Paradijsvogel

16. Parlor palm

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Parlor Palm?

De Parlor Palm is een geweldige plant om je plantenverzameling mee te beginnen. Ze is onderhoudsarm en niet giftig voor je huisdieren en/of kleine kinderen. Dit maakt het de perfecte beginnersvriendelijke plant voor je huis. Hij vertelt je precies wanneer het niet gelukkig is en het groeit snel, maar blijft toch klein.

Lees meer over de verzorging van een Parlor Palm

17. Philodendron

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Philodendron?

Als je van gemakkelijk te verzorgen planten houdt, zul je dol zijn op de Philodendron. Deze plant heeft tropische lianen en klimt graag op dingen om zich heen, net als een Monstera. Hij vraagt niet veel aandacht en is een geweldige plant voor wie niet elke dag een plant water wil geven en een perfect plekje heeft op een indirect verlichte plaats in zijn huis.

Lees meer over de verzorging van een Philodendron

18. Philodendron Birkin

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Philodendron Birkin?

De Philodendron is een zeer beginnersvriendelijke, maar toch exotische kamerplant. Het is een mooie aanwinst voor elke plantenverzameling. De plant is geweldig voor beginners, omdat de plant je laat weten wanneer het niet goed met de plant gaat en ze vertonen niet veel verwarrende symptomen.

Lees meer over het verzorgen van een Philodendron Birkin

19. Pilea Peperomioides

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Pilea Peperomioides?

De Pilea Peperomioides of Chinese geldplant is een geweldige plant voor beginners. Hij laat je precies zien wat hij nodig heeft en wanneer hij niet de zorg krijgt die hij wil. Het is een snelgroeiende kamerplant, die één keer per week water moet krijgen. Dit is niet helemaal onderhoudsarm, maar leert elke plantenbezitter hoe je planten moet verzorgen.

Leer meer over de verzorging van een Pilea Peperomioides

20. Sanseviera

Terug naar boven
Hoe verzorg je Sansevieria's

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's

21. Scindapsus Golden Pothos

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Scindapsus Golden Pothos?

De Scindapsus Golden Pothos is een prachtige plant die je huis in een oogwenk in een jungle kan veranderen. Het is geen plant die erg moeilijk te verzorgen is, dus zelfs als je een beginner bent moet je er zonder problemen voor kunnen zorgen.

Lees meer over de verzorging van een Scindapsus Golden Pothos

22. Syngonium

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Syngonium?

Syngoniums zijn tropische planten die er in alle vormen en maten zijn. Ze zijn geweldig voor beginnende plantenbezitters omdat deze planten snel groeien en herstellen. Syngoniums hebben prachtige patronen op hun stengels en bladeren, die van elk huis een tropische jungle zullen maken.

Lees meer over de verzorging van een Syngonium

23. Vetplant

Terug naar boven
Hoe verzorg je een vetplant (binnenshuis)?

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Vetplanten te kunnen verzorgen. Vetplanten zijn er in allerlei vormen en maten, maar ze hebben over het algemeen allemaal dezelfde plantenverzorgingsbehoeften. In deze ultieme gids gaan we kijken naar wat de plant nodig heeft en kijken zelfs naar de beste soort potten die je kunt gebruiken.

Lees meer over het verzorgen van Vetplanten

24. Vredeslelie

Terug naar boven
Hoe verzorg je een Vredeslelie?

De Vredeslelie (Spathiphyllum) is een geweldige kamerplant die je in elke lichtinval kunt zetten. Het zijn heel beginnersvriendelijke planten, want ze kunnen fouten bij het water geven overleven en ze vertellen je wanneer er iets mis is. Het beste van alles is dat Vredeslelies de lucht die je inademt zuiveren, zodat ze je ook helpen je beter te voelen.

Lees meer over de verzorging van een Vredeslelie

25. ZZ plant

Terug naar boven
Hoe verzorg je een ZZ plant?

De ZZ Plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een beginnersvriendelijke en onderhoudsarme kamerplant die echt een statement kan maken in een kamer. Ze doet het goed op donkere plaatsen in je huis en kan leven op plaatsen waar de meeste andere planten niet zullen groeien. Door hun dikke stengels kunnen ze heel lang (weken) overleven zonder water te krijgen.

Lees meer over de verzorging van een ZZ plant

26. Zamioculcas Raven

Terug naar boven
Hoe verzorg je een ZZ plant?

De Zamioculcas Raven is een variëteit van de gewone (groene) ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia). Ze heeft dezelfde verzorgingsroutine nodig als de gewone ZZ plant en de verschillend gekleurde bladeren zijn zuiver cosmetisch.

Lees meer over de verzorging van een Zamioculcas Raven

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste te horen wanneer nieuwe verzorgtips beschikbaar zijn!

Vul een e-mailadres in