Home Planten Calathea Triostar

De ultieme planten verzorgingsgids voor een Calathea Triostar

Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Om je de beste kans te geven deze plant te verzorgen, hebben we het verzorgingsproces in een paar verschillende stappen onderverdeeld. Deze stappen zijn bedoeld om je de meest diepgaande informatie te geven om je alles te leren wat je moet weten over de verzorging van je plant.

  1. Hoe zorg je voor een Calathea Ornata
  2. Hoe groei je een Calathea in Leca?

De Calathea Triostar heeft een heel vergelijkbare verzorging nodig als een Calathea Ornata. Daarom heb ik de plantenverzorgingsgids voor een Calathea Ornata op een rijtje gezet. Je kunt deze gids gebruiken voor de verzorging van je Calathea Triostar, want ze wil en heeft dezelfde verzorging en omgeving nodig.

1. Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

Terug naar boven
Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

In deze gids bespreken we enkele tips over hoe je voor een Calathea Ornata moet zorgen. Calathea's kunnen kieskeurige planten zijn, maar als je eenmaal een aantal van de tips en trucs uit dit artikel hebt geleerd, zou je Calathea gemakkelijker te verzorgen moeten zijn.

Lees "Hoe zorg je voor een Calathea Ornata"

2. Hoe groei je een Calathea in Leca?

Terug naar boven
Hoe groei je een Calathea in Leca?

Calathea's zijn beruchte moeilijke planten om in leven te houden, want ze vereisen veel vochtigheid, een niveau dat vrij moeilijk te bereiken is als je in een kouder klimaat woont. Maar er is wat licht aan het eind van de tunnel: Leca.

Lees "Hoe groei je een Calathea in Leca?"

De Calathea Triostar in het kort

Calathea Triostar
Geef water als de bovengrond droog is
Voorkeur voor indirect zonlicht
Bemest eens per maand
Gebruik vochtvasthoudende grond

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben ook bronnen over andere planten en plant-gerelateerde onderwerpen. Misschien bevatten deze bronnen de informatie die je zoekt.

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste te horen wanneer nieuwe verzorgtips beschikbaar zijn!

Vul een e-mailadres in