Home Planten ZZ plant

De ultieme gids voor de verzorging van ZZ planten

ZZ plant

De ZZ Plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een beginnersvriendelijke en onderhoudsarme kamerplant die echt een statement kan maken in een kamer. Ze doet het goed op donkere plaatsen in je huis en kan leven op plaatsen waar de meeste andere planten niet zullen groeien. Door hun dikke stengels kunnen ze heel lang (weken) overleven zonder water te krijgen.

Om je de beste kans te geven deze plant te verzorgen, hebben we het verzorgingsproces in een paar verschillende stappen onderverdeeld. Deze stappen zijn bedoeld om je de meest diepgaande informatie te geven om je alles te leren wat je moet weten over de verzorging van je plant.

  1. Hoe verzorg je een ZZ plant?
  2. De 5 beste lichtarme kamerplanten voor beginners

In deze ultieme gids over een ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia) behandelen we alles wat je moet weten over de verzorging van een ZZ plant. We gaan in op: water geven, blootstelling aan zonlicht, bemesting, bodem, en meer. We leren je ook tekenen te herkennen dat je ZZ plant niet gelukkig is en dat je je verzorgingsroutine moet aanpassen om je plant te helpen.

1. Hoe verzorg je een ZZ plant?

Terug naar boven
Hoe verzorg je een ZZ plant?

De Zamioculcas Zamiifolia, of meer algemeen bekend als ZZ plant, is een onderhoudsarme plant die perfect is voor plaatsen met weinig licht. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten over ZZ planten en hoe je ze met succes kunt kweken.

Lees "Hoe verzorg je een ZZ plant?"

2. De 5 beste lichtarme kamerplanten voor beginners

Terug naar boven
De 5 beste lichtarme kamerplanten voor beginners

Lichtarme planten zijn verbazingwekkende planten die niet zoveel blootstelling aan zonlicht nodig hebben als andere planten, terwijl ze toch goed kunnen groeien. Lichtarme planten worden echter vaak over het hoofd gezien als zijnde lichtarme planten. Vooral als beginner zullen anderen je vertellen dat planten zonlicht nodig hebben om te groeien. In deze post gaan we 5 beginnersvriendelijke en lichtarme planten onder de aandacht brengen.

Lees "De 5 beste lichtarme kamerplanten voor beginners"

De ZZ plant in het kort

ZZ plant
Geef water als de grond helemaal droog is
Voorkeur voor plaatsen met weinig licht
Niet nodig om te bemesten

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben ook bronnen over andere planten en plant-gerelateerde onderwerpen. Misschien bevatten deze bronnen de informatie die je zoekt.

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste te horen wanneer nieuwe verzorgtips beschikbaar zijn!

Vul een e-mailadres in