Home Planten Calathea Ornata

De ultieme gids voor Calathea plantenverzorging

Calathea Ornata

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Om je de beste kans te geven deze plant te verzorgen, hebben we het verzorgingsproces in een paar verschillende stappen onderverdeeld. Deze stappen zijn bedoeld om je de meest diepgaande informatie te geven om je alles te leren wat je moet weten over de verzorging van je plant.

  1. Hoe zorg je voor een Calathea Ornata
  2. Hoe groei je een Calathea in Leca?

De verzorging van een Calathea kan erg lastig zijn. Calathea's kunnen erg kieskeurige planten zijn en hebben veel vochtigheid nodig om gezond te blijven. Dus hoe verzorg je ze en waar moet je aan denken als je een Calathea krijgt?

In deze ultieme gids voor de verzorging van een Calathea hebben we het hele proces in kleinere brokjes opgedeeld, zodat je niet overweldigd wordt met informatie. Elk van deze gidsen kan afzonderlijk gebruikt worden en zal nuttig worden in verschillende stadia van je verzorgingsproces.

1. Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

Terug naar boven
Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

In deze gids bespreken we enkele tips over hoe je voor een Calathea Ornata moet zorgen. Calathea's kunnen kieskeurige planten zijn, maar als je eenmaal een aantal van de tips en trucs uit dit artikel hebt geleerd, zou je Calathea gemakkelijker te verzorgen moeten zijn.

Lees "Hoe zorg je voor een Calathea Ornata"

2. Hoe groei je een Calathea in Leca?

Terug naar boven
Hoe groei je een Calathea in Leca?

Calathea's zijn beruchte moeilijke planten om in leven te houden, want ze vereisen veel vochtigheid, een niveau dat vrij moeilijk te bereiken is als je in een kouder klimaat woont. Maar er is wat licht aan het eind van de tunnel: Leca.

Lees "Hoe groei je een Calathea in Leca?"

De Calathea Ornata in het kort

Calathea Ornata
Geef water als de bovengrond droog is
Voorkeur voor indirect zonlicht
Bemest eens in de 3 maanden

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben ook bronnen over andere planten en plant-gerelateerde onderwerpen. Misschien bevatten deze bronnen de informatie die je zoekt.

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste te horen wanneer nieuwe verzorgtips beschikbaar zijn!

Vul een e-mailadres in