Download als PDF
Home Verzorgtips Hoe geef je een plant in Leca water?

Planten in Leca na bewateren

Hoe geef je een plant in Leca water?

Een plant in Leca water geven gaat een beetje anders dan een plant in aarde water geven. Als je je planten in Leca geplant hebt, heb je meestal een binnenpot met gaten, zoals getoond in "Hoe maak je potten schoon voor gebruik met Leca", en een buitenpot die waterdicht is. Je plant met de Leca zit in de binnenpot met gaatjes, terwijl je het water in de buitenpot giet. De Leca neemt het vocht op de bodem van de pot op en geeft je planten water voor je.

Je vraagt je misschien af, maar hoe geef je een plant in Leca nu goed water? Dat is de vraag die we nu gaan beantwoorden. Kijk voor je water geeft of je Leca op de bodem van de pot nog water kan opnemen. Als dit het geval is, kun je wachten met je plant nog wat water te geven. Als de Leca het water niet meer kan opnemen, is het tijd om wat water met hydrocultuur voeding klaar te maken.

Hydroponics kunstmest

De hydrocultuur voeding is er om je plant te voeden, want Leca geeft je plant geen voedingsstoffen. Zie het als volgt: Als je alleen water drinkt, heb je na een tijdje honger. Alleen water geeft je niet de calorieën die je nodig hebt om je leven te leiden. Zo is het ook met Leca en hydrocultuur voeding. Gebruik de hydrocultuur voeding zoals op het etiket beschreven staat, want als je te veel gebruikt kan het water te zuur worden en te weinig geeft je plant niet genoeg voeding. Onder deze post staat een link naar een paar geweldige hydrocultuur voedingstoffen die je hierbij kunt gebruiken. Als je dit elke keer toevoegt, zul je tijdens de groeiperiode van je plant veel groei zien.

Het waterniveau kiezen

Als je je water + hydroponics meststofmengsel klaar hebt, kun je het in de buitenpot gieten. Afhankelijk van de plant, zorg je ervoor dat het waterniveau onder het niveau blijft waar de wortels zitten. Sommige planten houden er niet van dat hun wortels de hele tijd in water staan, maar andere wel.

Als je voldoende water hebt toegevoegd, zodat de Leca het kan opnemen, ben je klaar en kun je wachten tot de volgende keer dat je plant water moet krijgen.

Bedankt voor het lezen van deze tips! Ik hoop dat het je helpt om je planten gezond te houden. Als je nog meer informatie nodig hebt, kun je altijd verzorgtips aanvragen.

Tags: leca, water

Geplaatst op: Feb 15, 2021

Ben je klaar om deze tips toe te passen?

Haal dan de genoemde producten van de links hieronder en help ons om onze kennis met anderen te delen.

More relevant resources

You can find more relevant information about this topic here:

Pin deze verzorgtips

Meer verzorgtips van Plant care for Beginners