Home Ontdek nieuwe planten Ontdek de beste lichtarme planten voor jou en je huis

Ontdek de beste lichtarme planten voor jou en je huis

Ontdek de beste lichtarme planten voor jou en je huis

Als je al eens naar kamerplanten gekeken hebt, heb je je misschien afgevraagd of je kamerplanten ook op donkerdere plekken in je huis kunt houden. Lichtarme planten worden vaak over het hoofd gezien, omdat het niet altijd de meest exotische kamerplanten zijn. De planten op deze pagina zijn verbazingwekkende kamerplanten waarmee je zelfs het donkerste hoekje in je huis kunt opfleuren.

De meeste van deze kamerplanten zijn ook heel onderhoudsarm. Deze planten leven met plezier op donkere plekken en zuiveren zelfs de lucht voor je als extra bonus.

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

  1. Sansevieria
  2. Sedum Morganianum
  3. Parlor palm
  4. Vredeslelie
  5. ZZ plant
  6. Zamioculcas Raven
  7. Klimop (Hedera Helix)
  8. Kwartjesplant (Aspidistra elatior)

1. Sansevieria

Terug naar boven
De ultieme gids voor Sansevieria plantenverzorging

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's

2. Sedum Morganianum

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Sedum Morganianum

De Sedum Morganianum is de ideale kamerplant voor beginnende plantenbezitters, plantenbezitters die liever niet te veel tijd aan hun planten besteden, of plantenbezitters met huisdieren en/of kleine kinderen! De Sedum Morganianum, ook bekend om zijn twee gelijksoortige variëteiten (Burro's tail en Donkey tail) is een zeer gemakkelijke kamerplant die het goed doet in direct zonlicht, maar ook op plekken met weinig licht.

Lees meer over de verzorging van een Sedum Morganianum

3. Parlor palm

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Parlor Palm

De Parlor Palm is een geweldige plant om je plantenverzameling mee te beginnen. Ze is onderhoudsarm en niet giftig voor je huisdieren en/of kleine kinderen. Dit maakt het de perfecte beginnersvriendelijke plant voor je huis. Hij vertelt je precies wanneer het niet gelukkig is en het groeit snel, maar blijft toch klein.

Lees meer over de verzorging van een Parlor Palm

4. Vredeslelie

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Vredeslelie

De Vredeslelie (Spathiphyllum) is een geweldige kamerplant die je in elke lichtinval kunt zetten. Het zijn heel beginnersvriendelijke planten, want ze kunnen fouten bij het water geven overleven en ze vertellen je wanneer er iets mis is. Het beste van alles is dat Vredeslelies de lucht die je inademt zuiveren, zodat ze je ook helpen je beter te voelen.

Lees meer over de verzorging van een Vredeslelie

5. ZZ plant

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van ZZ planten

De ZZ Plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een beginnersvriendelijke en onderhoudsarme kamerplant die echt een statement kan maken in een kamer. Ze doet het goed op donkere plaatsen in je huis en kan leven op plaatsen waar de meeste andere planten niet zullen groeien. Door hun dikke stengels kunnen ze heel lang (weken) overleven zonder water te krijgen.

Lees meer over de verzorging van een ZZ plant

7. Klimop (Hedera Helix)

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van je Klimop

De Klimop is een veel voorkomende plant die in veel verschillende soorten en op veel verschillende plaatsen groeit. Het is het gelukkigst als het buiten groeit en op bomen of muren kan klimmen, maar het groeit ook binnenshuis. Maak je huis en tuin groen met deze snelgroeiende plant.

Lees meer over de verzorging van een Klimop

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?