Home Groei mediums voor jouw kamerplanten

Groeimediums voor je kamerplanten

Er zijn veel manieren om je kamerplanten te laten groeien. Er is potgrond: het meest bekende groeimedium is om kamerplanten te laten groeien. Er zijn echter ook anderen zoals Leca en Vermiculiet. Je kunt deze gebruiken om je potgrond te verbeteren, maar deze zijn ook op zichzelf te gebruiken om je kamerplanten te laten groeien.

Als je een groeimedium zonder aarde gebruikt, kweek je je planten met hydroponics. Hydroponics is een moeilijk woord, maar het betekent dit: Je planten laten groeien in een voedingsoplossing, zonder grond te gebruiken.

Ik heb al veel geschreven over alternatieve manieren om je kamerplanten te kweken, zonder aarde te gebruiken. Ik ben potgrond echter niet vergeten, dus heb ik wat hulpmiddelen bij elkaar gezet om grond effectiever te gebruiken om je kamerplanten tevreden te houden.

Dit zijn de gidsen die ik voor je verzameld heb:

  1. Je kamerplanten kweken met Smart Gravel
  2. Wat is Vermiculiet en hoe kun je het gebruiken bij kamerplanten?
  3. Hoe kun je je grond meer water laten vasthouden?
  4. Hoe kun je je potgrond snel water laten afvoeren?
  5. Wat is Leca en waarom is het nuttig voor planten?

Ik heb een lijst samengesteld van alle gidsen die je kunnen helpen om een groeimedium beter te benutten. Dit kan gaan over het verbeteren van de grond om beter aan de behoeften van je plant te voldoen, of over een groeimedium dat helemaal geen grond heeft.

Je kunt deze bronnen gebruiken om uit te zoeken welk groeimedium het beste is voor jou en je kamerplanten.

1. Je kamerplanten kweken met Smart Gravel

Back to the top
Je kamerplanten kweken met Smart Gravel

Semi-hydroponie helpt om je planten te laten groeien zonder al te veel gevaar voor ongedierte of overbewatering. Leca is het meest bekende groeimedium, maar er is er ook een die veel gemakkelijker te gebruiken is: Smart Gravel. In deze plantenverzorgingsgids gaan we ontdekken wat Smart Gravel is en hoe je het kunt gebruiken om je planten te laten groeien.

Lees "Je kamerplanten kweken met Smart Gravel"

2. Wat is Vermiculiet en hoe kun je het gebruiken bij kamerplanten?

Back to the top
Wat is Vermiculiet en hoe kun je het gebruiken bij kamerplanten?

Vermiculiet is een bodemloos groeimedium dat perfect is om te gebruiken bij het vermeerderen van je planten of om je grond meer vocht te laten vasthouden. Het helpt om van je grond een prima plek te maken om nieuwe wortels te laten groeien en jouw plant sneller te groeien. In deze gids gaan we bekijken wat Vermiculiet is en hoe je het bij je kamerplanten kunt gebruiken.

Lees "Wat is Vermiculiet en hoe kun je het gebruiken bij kamerplanten?"

3. Hoe kun je je grond meer water laten vasthouden?

Back to the top
Hoe kun je je grond meer water laten vasthouden?

Vochtminnende planten gedijen goed in grond die het grootste deel van de tijd vochtig is. Maar hoe zorg je ervoor dat je grond vochtig is zonder ongedierte aan te trekken of je plant te veel water te geven? In deze plantenverzorgingsgids bekijken we verschillende manieren waarop je de waterretentie van je grond kunt verbeteren om je planten te laten gedijen.

Lees "Hoe kun je je grond meer water laten vasthouden?"

4. Hoe kun je je potgrond snel water laten afvoeren?

Back to the top
Hoe kun je je potgrond snel water laten afvoeren?

In deze handleiding voor plantenverzorging gaan we kijken naar manieren om de drainage in je grond te verbeteren. Een goede drainage is erg belangrijk voor de meeste kamerplanten, maar vooral voor planten die van droge grond houden.

Lees "Hoe kun je je potgrond snel water laten afvoeren?"

5. Wat is Leca en waarom is het nuttig voor planten?

Back to the top
Wat is Leca en waarom is het nuttig voor planten?

Leca staat voor Lichtgewicht geëxpandeerde klei aggregaat. In deze post gaan we in op waarom het nuttig is voor het kweken van je planten en welke voordelen het jou en je planten kan bieden.

Lees "Wat is Leca en waarom is het nuttig voor planten?"
Sanseveiras on Leca

Hello soil enthousiasts!

Sign up for the mailing list to learn more about growing mediums!

Meld je aan voor de nieuwsbrief