Home Planten in Leca

Planten in Leca

Behalve in aarde kun je je planten ook in allerlei andere groeimediums laten groeien, waaronder Leca. Leca zijn kleine gebakken kleibolletjes die vocht opnemen. Je kunt ze mengen met aarde, maar je kunt je planten ook laten groeien met alleen Leca.

Je kunt een grote verscheidenheid aan planten in Leca laten groeien, maar niet elke plant. Op deze pagina vind je allerlei verschillende planten die ik al met Leca heb gekweekt. Voor elk van deze planten kun je een gids lezen over het kweken van die plant in Leca. Deze gidsen vertellen je zelfs meer over het verpotten van je plant naar Leca.

Hoe groei je een Alocasia Zebrina in Leca?

Alocasia Zebrina

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Zebrina te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Zebrina gezond en mooi houden. De Alocasia Zebrina is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Zebrina
Hoe kun je je potgrond snel water laten afvoeren?

Aloë Vera

De Aloë Vera is een beginnersvriendelijke plant die van veel direct zonlicht houdt en veel gezondheidsvoordelen heeft. Het is een plant die het goed doet bij verwaarlozing. Het is dus een perfecte plant voor wie altijd vergeet om de planten water te geven.

Lees meer over de verzorging van een Aloë Vera
Hoe kweek je een Begonia Maculata in Leca?

Begonia

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Begonia's te kunnen verzorgen. Begonia's zien er intimiderend uit, maar zijn in werkelijkheid heel gemakkelijk te verzorgen. Laat je niet misleiden door hun uiterlijk en leer om ze in je huis te laten groeien.

Lees meer over het verzorgen van Begonia's
Hoe groei je een Calathea in Leca?

Calathea Ornata

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea
Hoe groei je een Calathea in Leca?

Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar
Hoe groei je een Monstera in Leca?

Monstera

Monstera's zijn erg populaire kamerplanten en geweldige planten voor beginnende plantenbezitters. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zullen niet snel afsterven, ook al is het een tropische plant. In deze ultieme gids gaan we in op onderwerpen als waterbehoefte, lichtbehoefte, bemesting, bodem, en zelfs hoe je ze in Leca kunt kweken.

Lees meer over de verzorging van een Monstera
Hoe groei je Sansevierias in Leca?

Sanseviera

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's
Hoe groei je Sansevierias in Leca?

Sansevieria

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's
Hoe kun je je potgrond snel water laten afvoeren?

Zamioculcas Raven

De Zamioculcas Raven is een variëteit van de gewone (groene) ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia). Ze heeft dezelfde verzorgingsroutine nodig als de gewone ZZ plant en de verschillend gekleurde bladeren zijn zuiver cosmetisch.

Lees meer over de verzorging van een Zamioculcas Raven

Zoek je andere planten, ook die je niet in Leca kunt kweken, dan kun je een kijkje nemen bij alle planten waarover we geschreven hebben. Daar laten we je alles zien wat we weten over alle soorten planten, ook de planten die je alleen in de grond kunt kweken.

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben een heleboel gidsen geschreven over allerlei aspecten van het verzorgen van planten, maar het kan zijn dat we dat specifieke onderwerp dat je zocht gemist hebben. Als dat het geval is, kun je een plantengids aanvragen of een plant doneren. Zo kunnen we je snel de informatie geven die je nodig hebt en hoef je je niet meer af te vragen of je je plant wel goed verzorgt.

Sanseveiras on Leca

Hello Leca Fans!

Sign up for the mailing list to learn how to take care of plants in Leca

Vul een e-mailadres in