Home Ontdek nieuwe planten Leer hoe je zonminnende, tropische kamerplanten moet verzorgen

Leer hoe je zonminnende, tropische kamerplanten moet verzorgen

Leer hoe je zonminnende, tropische kamerplanten moet verzorgen

Tropische kamerplanten zijn bijzonder omdat veel van hen van fel licht houden! Om ze gelukkig en gezond te houden moet je ze veel licht en warmte geven. Dat betekent ervoor zorgen dat ze elke dag voldoende uren zonlicht krijgen of kunstlicht gebruiken als je ze geen natuurlijk licht kunt geven. Je moet er ook voor zorgen dat de temperatuur in je huis aangenaam voor ze is - niet te warm en niet te koud.

Geef je tropische kamerplanten regelmatig water en bemest ze om de paar weken licht met vloeibare plantenvoeding om ze extra voedingsstoffen te geven. Zorg ervoor dat je ze niet te veel water of mest geeft, want dat kan hun wortels beschadigen en het moeilijk maken om het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben op te nemen. Als je water geeft, gebruik dan altijd lauw water in plaats van koud water, zodat het niet een te grote schok is voor je planten. Zoals bij elk type kamerplant, moet je goed controleren op ongedierte zoals bladluizen of wolluizen, zodat je ze zo nodig meteen kunt behandelen! Als je deze eenvoudige tips volgt, kun je thuis genieten van prachtige tropische planten.

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

  1. Alocasia Zebrina
  2. Croton
  3. Paradijsvogelplant (Strelitzia)
  4. Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

1. Alocasia Zebrina

Terug naar boven
De ultieme gids voor Alocasia Zebrina plantenverzorging

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Zebrina te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Zebrina gezond en mooi houden. De Alocasia Zebrina is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Zebrina

2. Croton

Terug naar boven
De ultieme gids voor Croton plantenverzorging

Crotons zijn prachtige planten met de wildste bladeren die je in huis zult hebben. De kleuren en vormen van de bladeren zijn heel anders dan die van andere planten die je misschien gezien hebt. Het zijn geweldige planten voor beginners en voor wie de neiging heeft zijn planten te veel water te geven.

Lees meer over de zorg voor Crotons

3. Paradijsvogelplant (Strelitzia)

Terug naar boven
De ultieme gids voor een paradijsvogel (Strelitzia)

De paradijsvogel is een van de bekendste tropische kamerplanten. Het is een zeer snelgroeiende plant die van veel zonlicht en vochtigheid houdt. Het is geen moeilijke plant om voor te zorgen, maar hij heeft wel zijn uitdagingen. Ze groeit...groot. Deze plant kan tot 1.80m (6ft) hoog en 1.20m (4ft) breed worden.

Lees meer over de verzorging van een Paradijsvogel

4. Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor de Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Wil je een Euphorbia pulcherrima, ook bekend als de Poinsettia, verzorgen? Deze gids zal je helpen de belangrijkste aspecten van de juiste zorg voor een Euphorbia pulcherrima te begrijpen. De Poinsettia is een prachtige plant die velgekleurde bladeren kan gaan groeien tijdens de winter! Het is een plant die wel de nodige moeite kan kosten, maar het is tijdens het voorjaar en de zomer gemakkelijk te verzorgen.

Lees meer over het verzorgen van Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?