Home Ontdek nieuwe planten Ontdek vochtminnende kamerplanten om een beetje extra liefde te geven

Ontdek vochtminnende kamerplanten om een beetje extra liefde te geven

Ontdek vochtminnende kamerplanten om een beetje extra liefde te geven

Sommige kamerplanten hebben meer zorg nodig dan andere, wat betekent dat ze vaker water moeten krijgen om gezond te blijven. Vochtminnende kamerplanten zijn degenen die veel water nodig hebben om te gedijen - als je ze niet genoeg water geeft kunnen ze er slap of verlept uit gaan zien.

Als het tijd is om je vochtminnende kamerplant water te geven, is het belangrijk dat je het niet overdrijft! Als je te veel water in één keer geeft, kunnen de wortels niet al het vocht gebruiken en dat kan leiden tot wortelrot. Om dit te voorkomen moet je je plant langzaam en gelijkmatig water geven, zodat het wortelstelsel al het vocht kan opnemen dat het nodig heeft. Je kunt ook overwegen te investeren in een zelfbewateringsapparaat dat je planten gehydrateerd houdt zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden! Een andere manier om ervoor te zorgen dat je plant voldoende vocht krijgt is door de bladeren om de paar dagen te besproeien met een spuitfles - dit helpt de bladeren gezond en groen te houden.

In het algemeen kan het lastig zijn om bij te houden hoe vaak elk van je planten water moet krijgen, maar het is de moeite waard - met levendige, gezonde kamerplanten in de buurt fleur je niet alleen elke kamer op, maar voel je je ook elke dag gelukkiger en rustiger. Doe dus wat onderzoek naar welk type bewateringsschema het beste werkt voor elk van je vochtminnende kamerplanten en zorg ervoor dat ze voldoende TLC krijgen!

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

 1. Graslelie
 2. Philodendron Gloriosum
 3. Calathea Ornata
 4. Calathea Triostar
 5. Syngonium
 6. Afrikaans Viooltje
 7. Geldboom (Pachira Aquatica)
 8. Croton
 9. Dieffenbachia
 10. Vredeslelie
 11. Maranta gebedsplant
 12. Ficus Elastica
 13. Krulvaren
 14. Alocasia Silver Dragon
 15. Caladium Praetermissum (Hilo Beauty)
 16. Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

1. Graslelie

Terug naar boven
De ultieme gids voor graslelies

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie

2. Philodendron Gloriosum

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van een Philodendron Gloriosum

Philodendrons zijn een zeer populaire plant, en met reden! Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, zijn er in verschillende vormen en maten, en geven elke kamer een vleugje groen. Maar als het bezit van philodendrons nieuw voor je is, of als je er zeker van wilt zijn dat je je plant zo goed mogelijk verzorgt, dan is dit de gids voor jou!

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Gloriosum

3. Calathea Ornata

Terug naar boven
De ultieme gids voor Calathea plantenverzorging

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea

4. Calathea Triostar

Terug naar boven
De ultieme planten verzorgingsgids voor een Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar

5. Syngonium

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Syngonium

Syngoniums zijn tropische planten die er in alle vormen en maten zijn. Ze zijn geweldig voor beginnende plantenbezitters omdat deze planten snel groeien en herstellen. Syngoniums hebben prachtige patronen op hun stengels en bladeren, die van elk huis een tropische jungle zullen maken.

Lees meer over de verzorging van een Syngonium

6. Afrikaans Viooltje

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van een Afrikaanse viool

Het Afrikaanse viooltje is een mooie bloeiende plant die volkomen veilig is om in de buurt van je huisdieren te hebben. Ze kunnen het hele jaar door bloeien en worden niet erg groot. Dit maakt het de perfecte plant om op een klein, maar licht plekje in je huis neer te zetten!

Lees meer over de verzorging van een Afrikaans viooltje

7. Geldboom (Pachira Aquatica)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Geldboom (Pachira Aquatica)

Als je voor het eerst een Geldboom krijgt, kan het een beetje overweldigend zijn om uit te zoeken hoe je hem moet verzorgen. Maar met de juiste informatie is het gemakkelijk om je boom gezond te houden en er goed uit te laten zien! In deze gides bespreken we alles wat je moet weten over de verzorging van je Geldboom.

Lees meer over het verzorgen van een Geldboom (Pachira Aquatica)

8. Croton

Terug naar boven
De ultieme gids voor Croton plantenverzorging

Crotons zijn prachtige planten met de wildste bladeren die je in huis zult hebben. De kleuren en vormen van de bladeren zijn heel anders dan die van andere planten die je misschien gezien hebt. Het zijn geweldige planten voor beginners en voor wie de neiging heeft zijn planten te veel water te geven.

Lees meer over de zorg voor Crotons

9. Dieffenbachia

Terug naar boven
De ultieme gids voor Dieffenbachia plantenverzorging

De Dieffenbachia is een beginnersvriendelijke plant die opvallende patronen op zijn bladeren heeft. Deze plant vertelt je wanneer er iets mis is, wat het perfect maakt voor diegene onder ons die moeite hebben met begrijpen wat onze planten nodig hebben. Als je in je huis een iets donkerder plekje over hebt, neemt een Dieffenbachia graag die plaats in en ze zal er goed groeien.

Lees meer over de verzorging van een Dieffenbachia

10. Vredeslelie

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Vredeslelie

De Vredeslelie (Spathiphyllum) is een geweldige kamerplant die je in elke lichtinval kunt zetten. Het zijn heel beginnersvriendelijke planten, want ze kunnen fouten bij het water geven overleven en ze vertellen je wanneer er iets mis is. Het beste van alles is dat Vredeslelies de lucht die je inademt zuiveren, zodat ze je ook helpen je beter te voelen.

Lees meer over de verzorging van een Vredeslelie

11. Maranta gebedsplant

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Maranta Bidplant

De Maranta Leuconora, ook wel Bidplant genoemd, is een naaste neef van de bekende Calathea. In tegenstelling tot de Calathea is een Maranta eigenlijk heel gemakkelijk te verzorgen. De Maranta Gebedsplant is een mooie tropische plant van de junglebodem, die je ruimte aanzienlijk kan opfleuren.

Lees meer over het verzorgen van een Maranta

12. Ficus Elastica

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van een Ficus Elastica

De Ficus Elastica is een tropische plant met grote bladeren die er mooie patronen op hebben. Het is geen geweldige plant voor beginners, want het is niet erg vergevingsgezind als je het niet de zorg geeft die het nodig heeft. Maar als je deze plant tevreden kunt houden, wordt het één van de meest verbazingwekkende planten in je huis of tuin.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Elastica

13. Krulvaren

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor je Krulvaren

De Krulvaren (Nephrolepsis) is een van de meest herkenbare varens. Het houdt van vochtige en vochtige omgevingen, wat het tot een geweldige plant voor je badkamer maakt. De geweldige texturen van de bladeren helpen om iets toe te voegen aan elke kamer waar je het neerzet en helpt zelfs je varen op te vallen tegen je andere kamerplanten.

Lees meer over de verzorging van een Krulvaren

15. Caladium Praetermissum (Hilo Beauty)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor het verzorgen van een Caladium Hilo Beauty

Ben je op zoek naar de perfecte kamerplant om je huis wat leven en kleur te geven? Zoek niet verder dan de Caladium Hilo Beauty! Deze prachtige tropische plant groeit snel, is gemakkelijk te verzorgen, en kan in verschillende omgevingen gedijen. Maar net als elke andere kamerplant heeft hij de juiste zorg en aandacht nodig om te overleven. In deze ultieme plantenverzorgingsgids bespreken we alles van water geven tot vermeerdering, zodat je je Hilo Beauty het hele jaar door gezond en gelukkig kunt houden. Dus laten we beginnen met het leren verzorgen van deze geweldige tropische plant!

Lees meer over de verzorging van een Caladium Hilo Beauty

16. Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor de Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Wil je een Euphorbia pulcherrima, ook bekend als de Poinsettia, verzorgen? Deze gids zal je helpen de belangrijkste aspecten van de juiste zorg voor een Euphorbia pulcherrima te begrijpen. De Poinsettia is een prachtige plant die velgekleurde bladeren kan gaan groeien tijdens de winter! Het is een plant die wel de nodige moeite kan kosten, maar het is tijdens het voorjaar en de zomer gemakkelijk te verzorgen.

Lees meer over het verzorgen van Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?