Home Ontdek nieuwe planten Ontdek huisdiervriendelijke planten die vaker water kunnen krijgen

Ontdek huisdiervriendelijke planten die vaker water kunnen krijgen

Ontdek huisdiervriendelijke planten die vaker water kunnen krijgen

Bij het uitzoeken van planten voor je huis is het belangrijk om te overwegen of ze huisdiervriendelijk zijn. Dat betekent dat de plant je harige familieleden geen pijn doet als ze besluiten een hapje te nemen. Sommige planten zijn harder dan andere en kunnen het aan om vaker water te krijgen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vergeten. Dit soort planten kun je vinden in tuinwinkels, online, of zelfs op je plaatselijke boerenmarkt.

Weten in wat voor omgeving je huisdiervriendelijke planten het beste groeien is ook belangrijk. Sommige geven bijvoorbeeld de voorkeur aan feller zonlicht, terwijl andere meer van schaduw houden. Bedenk ook wat voor soort grond het beste past bij het soort plant dat je wilt - zandgrond kan helpen vocht vast te houden, maar zal niet veel voeding geven, terwijl leemgrond die twee mooi in evenwicht houdt. Bedenk tenslotte hoe vaak je water moet geven - sommige planten moeten misschien vaker water krijgen dan andere, dus plan daar rekening mee!

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

  1. Graslelie
  2. Calathea Ornata
  3. Calathea Triostar
  4. Maranta gebedsplant

1. Graslelie

Terug naar boven
De ultieme gids voor graslelies

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie

2. Calathea Ornata

Terug naar boven
De ultieme gids voor Calathea plantenverzorging

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea

3. Calathea Triostar

Terug naar boven
De ultieme planten verzorgingsgids voor een Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar

4. Maranta gebedsplant

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Maranta Bidplant

De Maranta Leuconora, ook wel Bidplant genoemd, is een naaste neef van de bekende Calathea. In tegenstelling tot de Calathea is een Maranta eigenlijk heel gemakkelijk te verzorgen. De Maranta Gebedsplant is een mooie tropische plant van de junglebodem, die je ruimte aanzienlijk kan opfleuren.

Lees meer over het verzorgen van een Maranta

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?