Home Ontdek nieuwe planten Tips & Tricks voor het verzorgen van mooie tropische kamerplanten

Tips & Tricks voor het verzorgen van mooie tropische kamerplanten

Tips & Tricks voor het verzorgen van mooie tropische kamerplanten

Het verzorgen van tropische kamerplanten is een leuke en lonende ervaring! Je moet ze veel aandacht geven, dus regelmatig water geven, zorgen dat ze voldoende zonlicht krijgen en dode of verwelkende bladeren afknippen. Zo blijven je mooie planten gezond en levendig.

Tropische planten gedijen in een warme omgeving met veel vochtigheid, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze veel luchtstroom om zich heen hebben. Zorg voor de juiste grond bij het planten en geef ze om de paar weken meststoffen als je een gezonde groei wilt. Vergeet ook niet te controleren op ongedierte, want dat kan schade veroorzaken als je het niet controleert. Tenslotte is het altijd een goed idee om je planten van tijd tot tijd te verpotten, want dan krijgen ze meer ruimte om te groeien. Met wat liefde en toewijding zullen je tropische kamerplanten de afgunst van al je vrienden zijn!

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

 1. Alocasia Zebrina
 2. Philodendron Selloum Hope
 3. Philodendron Gloriosum
 4. Calathea Ornata
 5. Monstera
 6. Calathea Triostar
 7. Syngonium
 8. Geldboom (Pachira Aquatica)
 9. Alocasia Polly
 10. Croton
 11. Scindapsus Golden Pothos
 12. Paradijsvogelplant (Strelitzia)
 13. Asparagus Varen
 14. Krulvaren
 15. Ficus Lyrata
 16. Philodendron Minima
 17. Anthurium
 18. Ficus Ginseng
 19. Alocasia Silver Dragon
 20. Zebra plant (Aphelandra squarrosa)
 21. Ficus Benjamina
 22. Kwartjesplant (Aspidistra elatior)
 23. Caladium Praetermissum (Hilo Beauty)
 24. Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

1. Alocasia Zebrina

Terug naar boven
De ultieme gids voor Alocasia Zebrina plantenverzorging

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Zebrina te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Zebrina gezond en mooi houden. De Alocasia Zebrina is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Zebrina

2. Philodendron Selloum Hope

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Philodendron Selloum

Ben je nieuw in de wereld van planten? Zo ja, dan is de Philodendron Selloum een mooie om mee te beginnen! Deze gemakkelijk te verzorgen plant gedijt bij gemiddeld en weinig licht en hoeft maar ongeveer een keer per week water te krijgen. In deze gids zetten we alles op een rijtje wat je moet weten over de verzorging van je Philodendron Selloum, van water geven en lichtbehoefte tot bemesting en plagen. Lees verder voor alle info die je nodig hebt om je Selloum er op zijn best te laten uitzien!

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Selloum

3. Philodendron Gloriosum

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van een Philodendron Gloriosum

Philodendrons zijn een zeer populaire plant, en met reden! Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, zijn er in verschillende vormen en maten, en geven elke kamer een vleugje groen. Maar als het bezit van philodendrons nieuw voor je is, of als je er zeker van wilt zijn dat je je plant zo goed mogelijk verzorgt, dan is dit de gids voor jou!

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Gloriosum

4. Calathea Ornata

Terug naar boven
De ultieme gids voor Calathea plantenverzorging

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea

5. Monstera

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van Monstera planten

Monstera's zijn erg populaire kamerplanten en geweldige planten voor beginnende plantenbezitters. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zullen niet snel afsterven, ook al is het een tropische plant. In deze ultieme gids gaan we in op onderwerpen als waterbehoefte, lichtbehoefte, bemesting, bodem, en zelfs hoe je ze in Leca kunt kweken.

Lees meer over de verzorging van een Monstera

6. Calathea Triostar

Terug naar boven
De ultieme planten verzorgingsgids voor een Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar

7. Syngonium

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Syngonium

Syngoniums zijn tropische planten die er in alle vormen en maten zijn. Ze zijn geweldig voor beginnende plantenbezitters omdat deze planten snel groeien en herstellen. Syngoniums hebben prachtige patronen op hun stengels en bladeren, die van elk huis een tropische jungle zullen maken.

Lees meer over de verzorging van een Syngonium

8. Geldboom (Pachira Aquatica)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Geldboom (Pachira Aquatica)

Als je voor het eerst een Geldboom krijgt, kan het een beetje overweldigend zijn om uit te zoeken hoe je hem moet verzorgen. Maar met de juiste informatie is het gemakkelijk om je boom gezond te houden en er goed uit te laten zien! In deze gides bespreken we alles wat je moet weten over de verzorging van je Geldboom.

Lees meer over het verzorgen van een Geldboom (Pachira Aquatica)

9. Alocasia Polly

Terug naar boven
De ultieme gids voor Alocasia Polly plantenverzorging

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Polly te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Polly gezond en mooi houden. De Alocasia Polly is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Polly

10. Croton

Terug naar boven
De ultieme gids voor Croton plantenverzorging

Crotons zijn prachtige planten met de wildste bladeren die je in huis zult hebben. De kleuren en vormen van de bladeren zijn heel anders dan die van andere planten die je misschien gezien hebt. Het zijn geweldige planten voor beginners en voor wie de neiging heeft zijn planten te veel water te geven.

Lees meer over de zorg voor Crotons

12. Paradijsvogelplant (Strelitzia)

Terug naar boven
De ultieme gids voor een paradijsvogel (Strelitzia)

De paradijsvogel is een van de bekendste tropische kamerplanten. Het is een zeer snelgroeiende plant die van veel zonlicht en vochtigheid houdt. Het is geen moeilijke plant om voor te zorgen, maar hij heeft wel zijn uitdagingen. Ze groeit...groot. Deze plant kan tot 1.80m (6ft) hoog en 1.20m (4ft) breed worden.

Lees meer over de verzorging van een Paradijsvogel

13. Asparagus Varen

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van een Aspergevaren

De Aspergevaren behoort eigenlijk niet tot de varenfamilie, wat de verzorging ervan anders maakt dan die van de meeste andere varens. De meeste varens houden niet van direct zonlicht, maar de Aspergevaren gedijt goed in dit soort omgeving. Door de ongewone texturen valt deze plant op in elke kamer van je huis en is een mooie plant voor lichtere plekken in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Aspergevaren

14. Krulvaren

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor je Krulvaren

De Krulvaren (Nephrolepsis) is een van de meest herkenbare varens. Het houdt van vochtige en vochtige omgevingen, wat het tot een geweldige plant voor je badkamer maakt. De geweldige texturen van de bladeren helpen om iets toe te voegen aan elke kamer waar je het neerzet en helpt zelfs je varen op te vallen tegen je andere kamerplanten.

Lees meer over de verzorging van een Krulvaren

15. Ficus Lyrata

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van een Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata is een grote kamerplant die in elke kamer ongelooflijk mooi staat. De grote groene bladeren laten deze plant op elke plaats opvallen en hebben heel ongewone vormen. De stam is dik en heeft schors als een echte boom, dus deze plant maakt van je huis meteen een jungle.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Lyrata

16. Philodendron Minima

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Philodendron Minima

De Philodendron Minima is een Monstera lookalike die klimt als een Gouden Pothos. Het is een snelgroeiende plant die elke woonruimte in een echte binnenjungle zal doen veranderen. Gelukkig is ze gemakkelijk te verzorgen en vereist ze geen speciale verzorging als je al weet hoe je een Monstera moet verzorgen.

Lees meer over de verzorging van een Philodendron Minima

18. Ficus Ginseng

Terug naar boven
De ultieme planten verzorgingsgids voor een Ficus Ginseng

Als je nieuw bent in de wereld van bonsai, is de Ficus Ginseng een goeie plant om mee te beginnen. Deze kleine boompjes zijn gemakkelijk te verzorgen en maken een grote indruk in elke kamer. In deze ultieme planten verzorgingsgids behandelen we alle basisprincipes die je moet weten bij de verzorging van deze leuke binnen Bonsai Boom.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Ginseng

20. Zebra plant (Aphelandra squarrosa)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Zebraplant (Aphelandra squarrosa)

Ben jij de trotse eigenaar van een Zebraplant? Zo ja, dan staat je wat te wachten! In deze gids leren we je alles wat je moet weten over de verzorging van je Zebraplant. Van bewateringstips tot de behoefte aan meststoffen, we hebben het voor je geregeld. Dus lees verder en maak je klaar om je plantenverzorging op een hoger plan te brengen!

Lees meer over het verzorgen van een Zebraplant (Aphelandra squarrosa)

21. Ficus Benjamina

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Ficus Benjamina

Het verzorgen van een Ficus Benjamina (ook bekend als Treurvijg) kan lonend en leuk zijn! Met de juiste tips kun je je boom gezond houden en er op zijn best uit laten zien. Een belangrijk onderdeel van de verzorging van je boom is uitkijken voor ongedierte dat hem kan proberen te beschadigen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je boom te beschermen tegen veel voorkomende plagen als spint, wolluizen, schildluizen en bladluizen.

Lees meer over de verzorging van een Ficus Benjamina

23. Caladium Praetermissum (Hilo Beauty)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor het verzorgen van een Caladium Hilo Beauty

Ben je op zoek naar de perfecte kamerplant om je huis wat leven en kleur te geven? Zoek niet verder dan de Caladium Hilo Beauty! Deze prachtige tropische plant groeit snel, is gemakkelijk te verzorgen, en kan in verschillende omgevingen gedijen. Maar net als elke andere kamerplant heeft hij de juiste zorg en aandacht nodig om te overleven. In deze ultieme plantenverzorgingsgids bespreken we alles van water geven tot vermeerdering, zodat je je Hilo Beauty het hele jaar door gezond en gelukkig kunt houden. Dus laten we beginnen met het leren verzorgen van deze geweldige tropische plant!

Lees meer over de verzorging van een Caladium Hilo Beauty

24. Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor de Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Wil je een Euphorbia pulcherrima, ook bekend als de Poinsettia, verzorgen? Deze gids zal je helpen de belangrijkste aspecten van de juiste zorg voor een Euphorbia pulcherrima te begrijpen. De Poinsettia is een prachtige plant die velgekleurde bladeren kan gaan groeien tijdens de winter! Het is een plant die wel de nodige moeite kan kosten, maar het is tijdens het voorjaar en de zomer gemakkelijk te verzorgen.

Lees meer over het verzorgen van Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?