Home Ontdek nieuwe planten Ontdek alle planten die het goed doen in Leca

Ontdek alle planten die het goed doen in Leca

Ontdek alle planten die het goed doen in Leca

Behalve in aarde kun je je planten ook in allerlei andere groeimediums laten groeien, waaronder Leca. Leca zijn kleine gebakken kleibolletjes die vocht opnemen. Je kunt ze mengen met aarde, maar je kunt je planten ook laten groeien met alleen Leca.

Je kunt een grote verscheidenheid aan planten in Leca laten groeien, maar niet elke plant. Op deze pagina vind je allerlei verschillende planten die ik al met Leca heb gekweekt. Voor elk van deze planten kun je een gids lezen over het kweken van die plant in Leca. Deze gidsen vertellen je zelfs meer over het verpotten van je plant naar Leca.

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

 1. Alocasia Zebrina
 2. Graslelie
 3. Sansevieria
 4. Begonia
 5. Monstera
 6. Philodendron Birkin
 7. Syngonium
 8. Alocasia Polly
 9. Philodendron
 10. Scindapsus Golden Pothos
 11. ZZ plant
 12. Zamioculcas Raven

1. Alocasia Zebrina

Terug naar boven
De ultieme gids voor Alocasia Zebrina plantenverzorging

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Zebrina te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Zebrina gezond en mooi houden. De Alocasia Zebrina is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Zebrina

2. Graslelie

Terug naar boven
De ultieme gids voor graslelies

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie

3. Sansevieria

Terug naar boven
De ultieme gids voor Sansevieria plantenverzorging

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's

4. Begonia

Terug naar boven
De ultieme gids voor Begonia plantenverzorging

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Begonia's te kunnen verzorgen. Begonia's zien er intimiderend uit, maar zijn in werkelijkheid heel gemakkelijk te verzorgen. Laat je niet misleiden door hun uiterlijk en leer om ze in je huis te laten groeien.

Lees meer over het verzorgen van Begonia's

5. Monstera

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van Monstera planten

Monstera's zijn erg populaire kamerplanten en geweldige planten voor beginnende plantenbezitters. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zullen niet snel afsterven, ook al is het een tropische plant. In deze ultieme gids gaan we in op onderwerpen als waterbehoefte, lichtbehoefte, bemesting, bodem, en zelfs hoe je ze in Leca kunt kweken.

Lees meer over de verzorging van een Monstera

6. Philodendron Birkin

Terug naar boven
De ultieme gids voor het verzorgen van een Philodendron Birkin

De Philodendron is een zeer beginnersvriendelijke, maar toch exotische kamerplant. Het is een mooie aanwinst voor elke plantenverzameling. De plant is geweldig voor beginners, omdat de plant je laat weten wanneer het niet goed met de plant gaat en ze vertonen niet veel verwarrende symptomen.

Lees meer over het verzorgen van een Philodendron Birkin

7. Syngonium

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Syngonium

Syngoniums zijn tropische planten die er in alle vormen en maten zijn. Ze zijn geweldig voor beginnende plantenbezitters omdat deze planten snel groeien en herstellen. Syngoniums hebben prachtige patronen op hun stengels en bladeren, die van elk huis een tropische jungle zullen maken.

Lees meer over de verzorging van een Syngonium

8. Alocasia Polly

Terug naar boven
De ultieme gids voor Alocasia Polly plantenverzorging

In deze ultieme gids behandelen we alles wat je moet weten om je Alocasia Polly te kunnen verzorgen. Als je deze tips en trucs gebruikt, kun je je Alocasia Polly gezond en mooi houden. De Alocasia Polly is echt een prachtige plant die in elke kamer een statement maakt.

Lees meer over de verzorging van een Alocasia Polly

9. Philodendron

Terug naar boven
De ultieme gids voor Philodendron plantenverzorging

Als je van gemakkelijk te verzorgen planten houdt, zul je dol zijn op de Philodendron. Deze plant heeft tropische lianen en klimt graag op dingen om zich heen, net als een Monstera. Hij vraagt niet veel aandacht en is een geweldige plant voor wie niet elke dag een plant water wil geven en een perfect plekje heeft op een indirect verlichte plaats in zijn huis.

Lees meer over de verzorging van een Philodendron

11. ZZ plant

Terug naar boven
De ultieme gids voor de verzorging van ZZ planten

De ZZ Plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een beginnersvriendelijke en onderhoudsarme kamerplant die echt een statement kan maken in een kamer. Ze doet het goed op donkere plaatsen in je huis en kan leven op plaatsen waar de meeste andere planten niet zullen groeien. Door hun dikke stengels kunnen ze heel lang (weken) overleven zonder water te krijgen.

Lees meer over de verzorging van een ZZ plant

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?