Home Ontdek nieuwe planten Ontdek de beste kamerplanten die in alle soorten zonlicht gedijen

Ontdek de beste kamerplanten die in alle soorten zonlicht gedijen

Ontdek de beste kamerplanten die in alle soorten zonlicht gedijen

Kamerplanten zijn geweldig voor je huis omdat ze kunnen helpen de lucht om je heen gezonder en aangenamer te maken. Kamerplanten kunnen in verschillende omgevingen worden gekweekt - van lichte, zonnige plekken tot plekken met heel weinig licht. Sommige kamerplanten geven er zelfs de voorkeur aan om het grootste deel van de tijd binnen te blijven, terwijl andere graag af en toe naar buiten gaan. Wat voor soort licht je huis ook heeft, er is waarschijnlijk een soort kamerplant die er goed in gedijt.

Verschillende planten hebben verschillende hoeveelheden licht nodig om gezond te blijven en te groeien, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor je ruimte. Sommige planten doen het beter in indirect zonlicht of gedeeltelijke schaduw, terwijl andere een paar uur per dag direct zonlicht nodig hebben. Je moet ook bedenken hoeveel water elke plant nodig heeft en wat voor soort grond hij verkiest; sommige willen veel vocht, terwijl andere het beter doen in snel drainerende grond. Met zoveel beschikbare soorten zul je zeker een paar kamerplanten vinden die perfect werken in elk deel van je huis!

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

  1. Sansevieria
  2. Sedum Morganianum

1. Sansevieria

Terug naar boven
De ultieme gids voor Sansevieria plantenverzorging

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's

2. Sedum Morganianum

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Sedum Morganianum

De Sedum Morganianum is de ideale kamerplant voor beginnende plantenbezitters, plantenbezitters die liever niet te veel tijd aan hun planten besteden, of plantenbezitters met huisdieren en/of kleine kinderen! De Sedum Morganianum, ook bekend om zijn twee gelijksoortige vari√ęteiten (Burro's tail en Donkey tail) is een zeer gemakkelijke kamerplant die het goed doet in direct zonlicht, maar ook op plekken met weinig licht.

Lees meer over de verzorging van een Sedum Morganianum

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?