Home Ontdek nieuwe planten Ontdek de beste diervriendelijke planten om vandaag nog in huis te halen

Ontdek de beste diervriendelijke planten om vandaag nog in huis te halen

Ontdek de beste diervriendelijke planten om vandaag nog in huis te halen

Kamerplanten zijn geweldig om in huis te hebben! Maar als je huisdieren of kleine kinderen hebt, moet je extra goed opletten bij het kopen van planten. Veel kamerplanten zijn giftig voor huisdieren en jonge kinderen, dus je moet voorzichtig zijn met het kiezen van planten om in huis te halen.

Gelukkig zijn er nog veel geweldige planten die volkomen veilig zijn voor je kinderen en huisdieren. Op deze pagina vind je de planten die volledig veilig zijn voor huisdieren en kinderen.

Dit zijn de planten waar we naar gaan kijken:

  1. Graslelie
  2. Sedum Morganianum
  3. Hoya Kerrii
  4. Calathea Ornata
  5. Calathea Triostar
  6. Hoya Carnosa
  7. Areca Palm
  8. Maranta gebedsplant
  9. Orchidee
  10. Zebra plant (Aphelandra squarrosa)

1. Graslelie

Terug naar boven
De ultieme gids voor graslelies

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie

2. Sedum Morganianum

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Sedum Morganianum

De Sedum Morganianum is de ideale kamerplant voor beginnende plantenbezitters, plantenbezitters die liever niet te veel tijd aan hun planten besteden, of plantenbezitters met huisdieren en/of kleine kinderen! De Sedum Morganianum, ook bekend om zijn twee gelijksoortige variëteiten (Burro's tail en Donkey tail) is een zeer gemakkelijke kamerplant die het goed doet in direct zonlicht, maar ook op plekken met weinig licht.

Lees meer over de verzorging van een Sedum Morganianum

3. Hoya Kerrii

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Hoya Kerrii

De Hoya Kerrii is een beginners- en huisdiervriendelijke kamerplant die prachtige hartvormige bladeren krijgt. Hij doet elk van je woonruimten als een jungle aanvoelen, terwijl hij ook een bijna fantasie-achtige bladvorm aan je verzameling toevoegt.

Lees meer over de verzorging van een Hoya Kerrii

4. Calathea Ornata

Terug naar boven
De ultieme gids voor Calathea plantenverzorging

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea

5. Calathea Triostar

Terug naar boven
De ultieme planten verzorgingsgids voor een Calathea Triostar

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar

7. Areca Palm

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Goudpalm

De Goudpalm (Areca Palm) is een prachtige en grote kamerplant die je huis omtovert tot een tropische plek. Het is de perfecte grote plant voor mensen met huisdieren, want het is niet giftig. Wanneer je de plant niet verzorgt zoals het het prettig vind, zal deze palm je dat laten weten. Hierdoor kun je snel je verzorging aanpassen.

Lees meer over de verzorging van een Goudpalm

8. Maranta gebedsplant

Terug naar boven
De ultieme gids voor een Maranta Bidplant

De Maranta Leuconora, ook wel Bidplant genoemd, is een naaste neef van de bekende Calathea. In tegenstelling tot de Calathea is een Maranta eigenlijk heel gemakkelijk te verzorgen. De Maranta Gebedsplant is een mooie tropische plant van de junglebodem, die je ruimte aanzienlijk kan opfleuren.

Lees meer over het verzorgen van een Maranta

10. Zebra plant (Aphelandra squarrosa)

Terug naar boven
De ultieme plantenverzorgingsgids voor een Zebraplant (Aphelandra squarrosa)

Ben jij de trotse eigenaar van een Zebraplant? Zo ja, dan staat je wat te wachten! In deze gids leren we je alles wat je moet weten over de verzorging van je Zebraplant. Van bewateringstips tot de behoefte aan meststoffen, we hebben het voor je geregeld. Dus lees verder en maak je klaar om je plantenverzorging op een hoger plan te brengen!

Lees meer over het verzorgen van een Zebraplant (Aphelandra squarrosa)

Ik hoop dat je een nieuwe plant hebt ontdekt die perfect voor jou en jouw leefomgeving is! Als je nog steeds naar meer planten op zoek bent, waarom kijk je niet even in een andere categorie?