Home Lichtarme planten

Planten voor weinig licht

Als je al eens naar kamerplanten gekeken hebt, heb je je misschien afgevraagd of je kamerplanten ook op donkerdere plekken in je huis kunt houden. Lichtarme planten worden vaak over het hoofd gezien, omdat het niet altijd de meest exotische kamerplanten zijn. Beginnende plantenbezitters weten misschien niet dat niet alle planten evenveel zonlicht nodig hebben als andere. De planten op deze pagina zijn verbazingwekkende kamerplanten waarmee je zelfs het donkerste hoekje in je huis kunt opfleuren.

De meeste van deze kamerplanten zijn ook heel onderhoudsvriendelijk. Dit maakt ze perfect voor die plekjes in je huis waar je een plant wilt, maar het is er te donker of je vergeet de planten die je er neerzet. Deze planten leven met plezier op die plekken en zuiveren zelfs de lucht voor je als extra bonus.

Deze planten zijn:

  1. Parlor palm
  2. Sanseviera
  3. Vredeslelie
  4. ZZ plant
  5. Zamioculcas Raven

Als je op zoek bent naar andere planten, ook planten die meer zonlicht nodig hebben, kun je een kijkje nemen bij alle planten waarover we geschreven hebben. Daar laten we je alles zien wat we weten over alle soorten planten, ook over die planten die meer zonlicht nodig hebben.

1. Parlor palm

Back to the top
Hoe verzorg je een Parlor Palm?

De Parlor Palm is een geweldige plant om je plantenverzameling mee te beginnen. Ze is onderhoudsarm en niet giftig voor je huisdieren en/of kleine kinderen. Dit maakt het de perfecte beginnersvriendelijke plant voor je huis. Hij vertelt je precies wanneer het niet gelukkig is en het groeit snel, maar blijft toch klein.

Lees meer over de verzorging van een Parlor Palm

2. Sanseviera

Back to the top
Hoe verzorg je Sansevieria's

Sansevieria's zijn heel ongewoon uitziende planten, met zwaarden in plaats van bladeren. Het zijn perfecte planten voor beginnende plantenbezitters die hun planten steeds vergeten. Deze plant overleeft elke lichtinval die je in je huis hebt en zal jarenlang een plantenvriend zijn.

Lees meer over het verzorgen van Sansevieria's

3. Vredeslelie

Back to the top
Hoe verzorg je een Vredeslelie?

De Vredeslelie (Spathiphyllum) is een geweldige kamerplant die je in elke lichtinval kunt zetten. Het zijn heel beginnersvriendelijke planten, want ze kunnen fouten bij het water geven overleven en ze vertellen je wanneer er iets mis is. Het beste van alles is dat Vredeslelies de lucht die je inademt zuiveren, zodat ze je ook helpen je beter te voelen.

Lees meer over de verzorging van een Vredeslelie

4. ZZ plant

Back to the top
Hoe verzorg je een ZZ plant?

De ZZ Plant (Zamioculcas Zamiifolia) is een beginnersvriendelijke en onderhoudsarme kamerplant die echt een statement kan maken in een kamer. Ze doet het goed op donkere plaatsen in je huis en kan leven op plaatsen waar de meeste andere planten niet zullen groeien. Door hun dikke stengels kunnen ze heel lang (weken) overleven zonder water te krijgen.

Lees meer over de verzorging van een ZZ plant

5. Zamioculcas Raven

Back to the top
Hoe verzorg je een ZZ plant?

De Zamioculcas Raven is een variƫteit van de gewone (groene) ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia). Ze heeft dezelfde verzorgingsroutine nodig als de gewone ZZ plant en de verschillend gekleurde bladeren zijn zuiver cosmetisch.

Lees meer over de verzorging van een Zamioculcas Raven
Sanseveiras on Leca

Hi low-light plant owner!

Sign up for the mailing list to learn how to take care of plants that like low-light places

Vul een e-mailadres in