Home Diervriendelijk planten

Diervriendelijke kamerplanten

Kamerplanten zijn geweldig om in huis te hebben! Ze hebben veel voordelen en zijn ook gewoon een geweldige manier om elke ruimte er geweldig uit te laten zien. Maar als je huisdieren of kleine kinderen hebt, moet je extra goed opletten bij het kopen van planten. Veel kamerplanten zijn giftig voor huisdieren en jonge kinderen, dus je moet voorzichtig zijn met het kiezen van planten om in huis te halen.

Gelukkig zijn er nog veel geweldige planten die volkomen veilig zijn voor je kinderen en huisdieren. Op deze pagina vind je de planten die we al behandeld hebben en die volledig veilig zijn voor huisdieren en kinderen.

  1. Areca Palm
  2. Calathea Ornata
  3. Calathea Triostar
  4. Graslelie
  5. Maranta gebedsplant
  6. Parlor palm

Als je op zoek bent naar andere planten, waaronder planten die giftig kunnen zijn voor huisdieren en kinderen, kun je kijken bij alle planten waar we over hebben geschreven. Je kunt deze planten nog steeds kopen en ze op plaatsen zetten waar je huisdieren en kinderen er niet bij kunnen.

1. Areca Palm

Back to the top
Hoe verzorg je een Goudpalm (Areca Palm)?

De Goudpalm (Areca Palm) is een prachtige en grote kamerplant die je huis omtovert tot een tropische plek. Het is de perfecte grote plant voor mensen met huisdieren, want het is niet giftig. Wanneer je de plant niet verzorgt zoals het het prettig vind, zal deze palm je dat laten weten. Hierdoor kun je snel je verzorging aanpassen.

Lees meer over de verzorging van een Goudpalm

2. Calathea Ornata

Back to the top
Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

Calathea's zijn moeilijke planten om tevreden te houden. Ze houden van alle vochtigheid die je ze kunt geven en dan nog meer vochtigheid. Er zijn echter een paar verzorgtips die je kunt gebruiken om zelfs deze plant tevreden te houden en haar gezond te houden in je favoriete kamer in je huis.

Lees meer over de verzorging van een Calathea

3. Calathea Triostar

Back to the top
Hoe zorg je voor een Calathea Ornata

De Calathea Triostar is een mooie en kleurrijke tropische kamerplant die zeer geschikt is voor plantenbezitters die van een uitdaging houden. Net als andere Calathea's is de Calathea Triostar niet de gemakkelijkste kamerplant en heeft ze heel specifieke plantenverzorgingsbehoeften.

Lees meer over de verzorging van een Calathea Triostar

4. Graslelie

Back to the top
Hoe zorg je voor een graslelie?

Als je van planten houdt die je meteen laten zien wanneer ze niet gelukkig zijn en je heel snel een heleboel babyplantjes geven, is de graslelie de perfecte plant voor jou. Deze plant heeft vaak dorst, dus het is een perfecte plant voor wie zijn planten te veel water geeft. In deze ultieme gids bespreken we hoe je een spin plant kunt verzorgen, hoe je ze kunt vermeerderen, en hoe je de plant uiteindelijk kunt verpotten.

Lees meer over de verzorging van een graslelie

5. Maranta gebedsplant

Back to the top
Hoe verzorg je een Maranta Leuconora (Gebedsplant)?

De Maranta Leuconora, ook wel Bidplant genoemd, is een naaste neef van de bekende Calathea. In tegenstelling tot de Calathea is een Maranta eigenlijk heel gemakkelijk te verzorgen. De Maranta Gebedsplant is een mooie tropische plant van de junglebodem, die je ruimte aanzienlijk kan opfleuren.

Lees meer over het verzorgen van een Maranta

6. Parlor palm

Back to the top
Hoe verzorg je een Parlor Palm?

De Parlor Palm is een geweldige plant om je plantenverzameling mee te beginnen. Ze is onderhoudsarm en niet giftig voor je huisdieren en/of kleine kinderen. Dit maakt het de perfecte beginnersvriendelijke plant voor je huis. Hij vertelt je precies wanneer het niet gelukkig is en het groeit snel, maar blijft toch klein.

Lees meer over de verzorging van een Parlor Palm
Sanseveiras on Leca

Hello Pet owners!

Sign up for the mailing list to find more pet-friendly plants

Vul een e-mailadres in